Therapie bij huilbaby's en prikkelbare baby's

We spreken van een huilbaby wanneer een baby tenminste 3 uur per dag, gedurende minimaal 3 dagen per week en over een periode van tenminste 3 weken achtereen huilt.

Een huilbaby is vaak prikkelbaar, ontroostbaar, weert aanraking af, slaapt slecht en kan druk en onrustig bewegen. Zo’n baby vraagt veel aandacht en kost ouders veel energie.
Met name de eerste maanden kan het voor een prikkelbare baby lastig zijn zichzelf te reguleren. Hij of zij is afhankelijk van hulp van de ouders of verzorgers bij de regulatie.

De behandeling van de baby wordt in de thuissituatie gedaan. Eerst wordt de prikkelverwerking van de baby in kaart gebracht. De eerste maanden doe ik dat dat door een anamnese en observaties, na 6 maanden wordt daarnaast een Sensorische Informatie vragenlijst gebruikt.

Naar aanleiding hiervan kijk ik samen met ouders en/of verzorgers op welke manier we de zintuigprikkeling op het kind kunnen afstemmen. Ook begeleid ik de ouders bij het kijken naar hun kindje en de signalen die hun baby geeft te herkennen. Daarnaast kan ik advies geven over het hanteren en positioneren van de baby. Hierbij kan ik eventueel gebruik maken van tijdelijke hulpmiddelen, zoals inbakeren. Bij sommige baby’s kan ook babymassage helpen de baby zich beter in zijn vel te laten voelen. Op deze manier kan de baby zich optimaal ontwikkelen.

Vergoeding

Voor mijn behandelingen heb ik geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Ik kies er bewust voor om alle tijd in de behandeling te steken in plaats van in administratieve afhandelingen. In de meeste gevallen wordt 70-100 procent vergoed, maar de vergoedingen voor niet-gecontracteerde fysiotherapie verschilt per zorgverzekeraar. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar of kijk in de polisvoorwaarden.

Tijd

Op afspraak

Kosten

‚ā¨30 per half uur

Locatie

Meestal thuis

Aanmelden

Wil je graag meer informatie over deze cursus of wil je direct aanmelden? Neem dan even contact op.