Over ons

Merel

Merel Scholtz is sinds 2005 werkzaam als fysiotherapeut. Na een aantal jaar als algemeen fysiotherapeut te hebben gewerkt, merkte ze dat haar interesse bij zwangeren en het jonge kind lag. Daarop is ze zich gaan specialiseren in de behandeling van zwangeren en jonge kinderen waarvoor ze verschillende opleidingen en cursussen volgde.
Bij baby’s en kinderen specialiseerde ze zich met name in de sensorische informatieverwerking (SI). Vooral omdat SI een belangrijke rol speelt bij zowel de motorische als emotionele ontwikkeling van kinderen. En daardoor veel invloed heeft op het gedrag van kinderen.
De interesse voor Pilates ontstond omdat ze van jongs af aan met ballet bezig was: het was immers de NYC Ballet Studio van George Ballanchine van waaruit Joseph Pilates zijn methode verder ontwikkelde. Ook hiervoor volgde Merel diverse cursussen.

Marlies

Marlies Scholtz-Mielekamp begon haar loopbaan in het Radboudumc Nijmegen in de kankerzorg. Haar belangstelling voor bepaalde beweegmethodes begon later in haar carriere toen ze hoofdredacteur van Onkruid was. Dat bracht haar ertoe de basisopleiding Ismakogie te volgen, een bewegingsleer die uitgaat van de ketenreacties van spieren. Doordat ze zelf Pilateslessen volgde, ontdekte ze dat deze methode meer bij haar paste. Marlies volgde dan ook diverse opleidingen tot Pilates trainer. De Perfect Pilates methode bleek het meest bij haar denkbeelden aan te sluiten.
Gezien haar medische achtergrond en omdat de Pilates Methode een ideaal alternatief is voor iedereen die een conventionele training niet aankan, richt ze zich met haar Pilateslessen op specifieke groepen, zoals 50-plussers, zwangeren, (ex-) borstkankerpatiënten, sta- en stoelpilates. Daarnaast geeft ze de korte cursus Relaxercise 50+ gebaseerd op onder andere RET, Pilates en Mindfulness.